Om mig

Estelle Boheman

 

Jag skulle säga att jag är en typisk sökare som har hittat en hel del men är mest intresserad av att leva i frågorna. Det finns en öppenhet som jag gillar – öppenhet för att vi ibland inte kan få svar, på att saker kan ändras och svar inte alltid är det viktigaste.

Rent konkret, kortfattat och i stora drag: Efter gymnasiet gick jag en 1-årig teaterutbildning, bodde ett tag i Frankrike, utbildade mig till fotograf och jobbade som fotoassistent, tog en examen i ekonomi på universitetet samtidigt som jag jobbade en period i Portugal. Därefter arbetade jag ett tag med internetrekrytering och andra småjobb. För sådär 14 år sedan utbildade jag mig till coach och då var det få som kände till yrket här i Sverige och sa ”vadå coach,  ska du bli fotbollstränare?”. Började jobba som livscoach, fick barn, utbildade mig till yogalärare samtidigt som jag skrev på boken Kom ur ditt huvud och lev Ett skönare liv, jobbade som yogalärare och har nu lyckats ge ut boken på eget förlag.

Det som har varit en röd tråd genom allt jag gjort är en nyfikenhet, att vilja lära mig nya saker samt hitta nya uttryckssätt. Att utforska och prova nytt, och genom det lära känna både mig själv och andra bättre.

För många år sedan började jag kalla min verksamhet Leva Medvetet. Namnet är en programförklaring för det jag tycker är fundamentalt i livet, oavsett vilken form det sedan tar. Jag arbetar dagligen för att bli medveten om vilken energi jag har och vilken energi som finns runt omkring mig. Det är ett sätt att att bli närvarande och lära känna vem jag är just nu.

Med min bok Kom ur ditt huvud och lev Ett skönare liv vill jag dela med mig av det jag lärt mig och genom det inspirera till att börja gå inåt och känna in alla delar av oss, och särskilt uppmärksamma det mer subtila som finns inom oss som har svårt att göra sig hört på grund av yttre och inre brus som tar vår uppmärksamhet. Jag ser på oss människor som ryska dockor, där det handlar om att skala av och öppna upp för att komma till den hela människa som finns längst in.

Läs gärna min bok och mina texter också, där finns kärnan av mina funderingar.